IAESTE BME HB

 

Az IAESTE-t 1948-ban tíz európai ország egyetemi professzora alapította azzal a céllal, hogy mérnökhallgatóik nemzetközi környezetben szerezhessenek értékes szakmai- és élettapaszta-latokat, majd hazatérésük után saját hazájukban kamatoztassák tudásukat. Azóta az Egyesület több mint 85 országban van jelen világszerte, és több mint 300.000 hallgató vett részt csere-programjában. Évente 7.000 diák kapja meg a lehetőséget, hogy szélesítse látókörét, és szak-mai élményeket, tapasztalatokat gyűjtsön a világ egy másik oldalán.

Magyarország 1983-ban csatlakozott az Egyesülethez. A résztvevők száma fokozatosan nőtt, eddig közel 4.000 magyar diák tölthetett több mint 250.000 napot külföldön csereprogramunk segítségével, amivel a legsikeresebb kiutaztató szervezet vagyunk a műszaki felsőoktatásban. Fennállásunk 30 éve során tevékenységi körünk jelentősen bővült, a csereprogramon kívül kü-lönböző karrierprogramokat, szakmai konferenciákat, előadásokat, kiállításokat, nemzetközi kirándulásokat és készségfejlesztő tréningeket szervezünk.

Az IAESTE BME egy nemzetközi diákszervezet része, melynek célja többek között az, hogy, minél több magyar diák végezhessen külföldön szakmai gyakorlatot.

Az IAESTE – politikamentes, non-profit, kiemelten közhasznú civil szervezet, melynek programjait az ország műszaki és társadalomtudományi egyetemein és főiskoláin tanuló diákok szervezik az ország 7 helyi bizottságában.

Összeg   

Országonként változó, a megélhetési költségeket minden esetben fedezi.

Jelentkezés feltételei

  • jelentkezéskor hallgatói jogviszony aktív vagy passzív féléven,
  • alapképzésben résztvevő nappalis hallgatóknak két lezárt félév,
  • osztatlan képzésben résztvevő nappalis hallgatóknak négy lezárt félév,
  • mesterképzésben résztvevő nappalis hallgatóknak nincs félév feltétel,
  • 19-30 év közötti életkor.

Jelentkezés módja      online

iaeste_bme

Kapcsolat

IAESTE BME Helyi Bizottság

HKT iroda, K épület 3. emelet 83.

E-mail: referens@iaeste.hu

Facebook: facebook.com/iaestehungary